Byåsen Musikkorps

Fellesprosjekt med Strinda i 2015

 

Byåsen Musikkorps( BMK)  og Strinda Ungdomskorps (SUK) gjennomførte høsten 2015 et musikalsk fellesprosjekt og skapte et stort symfonisk blåseorkester. Blåseorkesteret ble ledet av vår felles dirigent Magne Ø. Hjelmervik.

Både Byåsen og Strinda er to passe store janitsjarkorps som til tider er litt skjevt besatt på instrumentgruppene. Ved dette fellesprosjektet utfylte vi hverandre og kunne spille ny musikk arrangert for store symfoniske blåseorkester. Til sammen var vi ca. 80 spillende.

Vi hadde invitert skolekorpsmusikanter i våre nærområder til å være med på dette prosjektet. Tilbudet gikk til de skolekorpsmusikantene som gikk i 8. klasse og oppover.

Selve prosjektet foregikk helga 25-27. September 2015, på Rosenborg Skole og ble avsluttet med en mektig konsert søndag ettermiddag.

Vi fremførte Robert W. Smiths “The Divine Comedy”. Musikken er monumental, og den er av interessant vanskelighetsgrad (“Grade 5”, altså et hakk mer krevende enn hva noen av korpsene normalt tør å gi oss i kast med i NM-sammenheng).

Inspirasjonskilden til symfonien som ble fremført er Dantes berømte “Den guddommelige komedie”, som er hovedverket i tidlig italiensk diktning, og et av de sentrale verkene i verdenslitteraturen.

Det ble gjort opptak på konserten, der bildet dessverre er litt ute av fokus. Men lyd, lys og stemning kan du få med deg her:: https://www.youtube.com/watch?v=69OcSVpx0LU