Byåsen Musikkorps

Dirigenten

Magne Østlie Hjelmervik

Magne ble ansatt i 2005.

Han er født i 1974 og er oppvokst på Braskereidfoss, Våler i Solør. Han startet i Våler Skolekorps som 11-åring i 1985 og i Hedmark Kretskorps som 14-åring. Året etter begynte han i Jømna/Heradsbygd Musikkforening.

Etter to år på Toneheim Folkehøgskole, det siste som miljøarbeider, startet han sine studier ved Musikkonservatoriet i Trondheim, NTNU (MiT). Han avla eksamen som cand.mag. i 2000, med utøvende hovedinstrument og faglærerutdanning. Som en pause i utdanningen avtjente han førstegangstjenesten i Forsvarets Musikkorps Trøndelag.

Han har dessuten videreutdanning innen kammermusikk, arrangering/komponering og kulturadministrasjon/-ledelse, samt ensembleledelse fra MiT. Han har også studert kammermusikk ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, sammen med messingkvintetten Silent Brass.

Som utøvende tubaist er Magne fast medlem i Silent Brass og jobber som frilanse-tubaist. Han har dessuten hatt engasjement hos Trondheim Sinfonietta, Møre Brass, Hålogaland Brassensemble, Operaen i Kristiansund, TSO og LFMK.

Tidligere har han dirigert Våler Skolekorps, Utleira Skolekorps, Orkanger Musikkorps og Melhus Skolekorps, samt dirigert Symfoniorkesteret ved Lørdagsskolen hos Trondheim Kommunale Musikk- og Kulturskole. Han har også vært lærer ved NMFs sommermusikkskole i en rekke år, samt vært musikalsk leder ved Rødt kurs hos NMF Trøndelag.

Til daglig jobber han som instrument-reparatør hos Blåsmo Musikk og som tuba-/grovmessingpedagog ved Trondheim Kommunale Musikk- og Kulturskole og musikklinjen på Heimdal. Han dirigerer også Strinda Ungdomskorps.