Byåsen Musikkorps

Korpsets dirigent

Sindre Skauge
Gjestedirigent i tidsrommet 01.11.2019 til 01.05.2020

Sindre har massevis av musikalsk erfaring som dirigent, instruktør og utøvende musiker med trompet som hovedinstrument. Han har også tidligere vært gjestedirigent hos oss, da han ledet BMK og SUK under Torghattfestivalen i 2015.

Til vanlig dirigerer Sindre Heimdal Musikkorps og Rissa Stadsbygd Musikkorps, som begge stiller i samme divisjon som Byåsen Musikkorps under trøndersk mesterskap i februar.

Som trompetist har han gjestet flere av landets profesjonelle ensembler/orkester, og er ofte engasjert i ulike events gjennom året. Han gjester ofte regionens videregående skoler og høgskoler med seminarer/ timer i musikkrelaterte fag. Småmessinggruppa i BMK har ofte benyttet Sindre til seminarer og oppkjøring mot konkurranser.

Utdanningen har Sindre primært fra musikkonservatoriet i Trondheim, men han har også studiepoeng fra Århus, Amsterdam og Malmø.

Sindre sier selv at han trives i dirigentrollen i BMK, og at han ser frem til både adventskonserten og konkurranse-sesongen. BMK ser frem til et fruktbart samarbeid!

Magne Østlie Hjelmervik
Har permisjon i tidsrommet 01.11.2019 til 01.05.2020

Magne har vært engasjert siden høsten 2005.

Han er født i 1974 og er oppvokst på Braskereidfoss, Våler i Solør. Han startet i Våler Skolekorps som 11-åring i 1985 og i Hedmark Kretskorps som 14-åring. Året etter begynte han i Jømna/Heradsbygd Musikkforening.

Etter to år på Toneheim Folkehøgskole, det siste som miljøarbeider, startet han sine studier ved Musikkonservatoriet i Trondheim, NTNU (MiT). Han avla eksamen som cand.mag. i 2000, med utøvende hovedinstrument og faglærerutdanning. Som en pause i utdanningen avtjente han førstegangstjenesten i Forsvarets Musikkorps Trøndelag.

Han har dessuten videreutdanning innen kammermusikk, arrangering/komponering og kulturadministrasjon/-ledelse, samt ensembleledelse fra MiT. Han har også studert kammermusikk ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, sammen med messingkvintetten Silent Brass.

Som utøvende tubaist er Magne fast medlem i Silent Brass og jobber som frilanse-tubaist. Han har dessuten hatt engasjement hos Trondheim Sinfonietta, Møre Brass, Hålogaland Brassensemble, Operaen i Kristiansund, TSO og LFMK.

Tidligere har han dirigert Våler Skolekorps, Utleira Skolekorps, Orkanger Musikkorps og Melhus Skolekorps, samt dirigert Symfoniorkesteret ved Lørdagsskolen hos Trondheim Kommunale Musikk- og Kulturskole. Han har også vært lærer ved NMFs sommermusikkskole i en rekke år, samt vært musikalsk leder ved Rødt kurs hos NMF Trøndelag.

Til daglig jobber han som instrument-reparatør hos Blåsmo Musikk og som tuba-/grovmessingpedagog ved Trondheim Kommunale Musikk- og Kulturskole og musikklinjen på Heimdal. Han dirigerer også Strinda Ungdomskorps.